Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

The Art of Collecting - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The Art of Collecting

Föreläsning

I föreläsningen presenterar Love Jönsson, curator och skribent med modernt och samtida konsthantverk som specialitet, svenska och internationella konstnärer och konsthantverkare som på olika sätt arbetat med samlingar och samlande som tema.

Under det senaste halvseklet har det blivit allt vanligare att konstnärer och konsthantverkare använder sig av samlande som en konstnärlig metod. Det kan handla både om att presentera insamlade föremål som ett konstnärligt verk eller att organisera utställningar med egna verk på ett sätt som påminner om hur arkiv eller museisamlingar brukar se ut. Det finns också ett stort antal exempel på konstnärer som byggt upp omfattande privata samlingar av konst, antikviteter och andra föremål. I föredraget presenteras svenska och internationella konstnärer och konsthantverkare som på olika sätt arbetat med samlingar och samlande som tema, bl.a. Edmund de Waal, Kari Steihaug, Joe Hedlund, Agnieszka Knap, Christian Boltanski och Karin Karinson.

Love Jönsson är curator och skribent med modernt och samtida konsthantverk som specialitet. Han har arbetat som projektledare på Iaspis 2003-2005, som gästlärare på HDK 2005-2011 och som intendent på Röhsska museet 2011-2017. Han har varit curator för flera utställningar som kretsat kring samlande, bland annat ¿The Art of Collecting: 6th Tallinn Applied Arts Triennial¿ (Eesti Tarbekunsit- ja Disainimuuseum 2012) och ¿Joe Hedlund: Konsten som hem ¿ Hemmet som konst¿ (Röhsska museet 2016).

Föreläsningen ges på engelska.

Föreläsare: Love Jönsson

Datum: 2017-09-20

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Konst, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: HDK

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Main lecture hall

Ytterligare information:
image001.jpg

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?