Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Postdoktor i slemhinnans immunologi

Anställningens längd: 2 år. Omfattning 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Avdelningen för mikrobiologi och immunologi inom Institutionen för biomedicin har en lång historia av forskning inom slemhinnans immunologi med inriktning mot gastrointestinala immunmekanismer. Forskning som undersöker immunologiska reaktioner på tarmsjukdomar, såsom inflammatoriska tarmsjukdomar och tarmcancer, samt immunologisksvar på oral vaccination är en huvudinriktning inom avdelningen. Avdelningen består av cirka 12 forskargrupper med totalt 70 forskare, studenter, postdocs och teknisk personal som arbetar inom olika projekt.

Ämne

Slemhinnans immunologi

Ämnesbeskrivning

Projektet syftar till att förstå rollen av myeloidcellpopulationer från mänsklig tarmvävnad vid kronisk inflammation hos patienter med Crohns sjukdom och ulcerös kolit, sjukdomer som ökar risken för kolorektal cancer.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att designa och utföra experiment på celler isolerad från humana prov. Celler ska prepareras från human tarmvävnad samt blod och cellernas funktion ska analyseras mha immunologiska assays såsom flerafärg (> 10) flödescytometri, ELISA, multiplex cytokinanalys, in vitro cellkultur assays mm. Data ska analyseras och sammanställas för presentationer och manuskript. Individen ska vara involverad i att inkludera patienter i studien samt samordna överlämning av patientproven.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än 3 år räknat från sista ansökningsdag.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Erfarenhet inom immunologi och immunologiska analyser av immun celler, såsom flerfärg flödescytometri (> 10 samtidigt), cellkultur, in vitro assays, ELISA och multiplex cytokinanalys är nödvändig. Erfarenhet att preparera mononukleära celler från mänsklig vävnad och blod är en stark merit. Du måste ha förmåga att arbeta självständigt och ha kommunikationsförmåga i skriftligt och talat engelska och svenska. Erfarenhet att jobba i en klinisk studie och med sjukvårdspersonal, samt att använda Diva och FlowJo programvara och statistisk analys av data, är meriterande.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av Mary Jo Wick, professor, 031 786 6325, mary-jo.wick@immuno.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten

- CV som inkluderar vetenskapliga publikationer

- Kopia på bevis för doktorsexamen

 - Två referenser med kontaktuppgifter

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-09-30

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?