Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Erasmus Mundus-medel beviljade för fortsättning av prestigefylld masterutbildning

Nyhet: 2017-09-08

Nu är det klart att EU-finansieringen av det internationella Erasmus-Mundusprogrammet Master in Social Work with Families and Children (MFAMILY) kommer att fortsätta. Detta efter en lyckad ansökningsomgång tillsammans med programmets partneruniversitet. 

Totalt lämnade 118 program in en fullständig ansökan till EU och av dessa beviljades 38 medel. MFAMILY är ett tvåårigt internationellt masterprogram som delas mellan Göteborgs universitet, Lisbon University Institute, ISCTE i Portugal, Stavangers universitet i Norge, samt Makerere University i Uganda. Erasmus Mundus är en EU-gemensam satsning som erbjuder undervisning för de bästa studenterna från hela världen. MFAMILY-programmet startade 2013 och erbjuder ett generöst stipendiesystem.

Den förnyade finansieringen motiveras i beslutet bland annat med det lyckade samarbetet mellan de fyra lärosätena i Norge, Sverige, Portugal och Uganda. Likaså lyfts det nära samarbete mellan akademin och olika lokala aktörer inom det sociala arbetet fram som unikt och ett gott exempel på länkningar mellan teori och praktik.

- Nu vill vi fortsätta förankra programmet och utveckla samarbetet med lokala aktörer inom det sociala arbetet för att skapa en utbildning som är relevant för dagens sociala arbete, säger programkoordinator Therése Wissö, institutionen för socialt arbete.

Programmets struktur får också beröm utifrån att det ger studenterna en stabil och sammanhängande kunskapsbas som förbereder dem att utföra kvalificerat socialt arbete i en global kontext. Dessutom lyfts det stöd som studenterna får avseende karriärplanering fram som något mycket positivt. Ytterligare en fördel som programmet bedöms ha gentemot sina konkurrenter är en hög akademisk kvalitet med forskningsbaserad undervisning – något som bedömarna menar avspeglas i studenternas uppsatsarbeten.

- Vi ser fram emot att utveckla programmet tillsammans med våra partneruniversitet, denna gång med mer uppmärksamhet på migration, säger Therése Wissö.

Läs mer om MFAMILY här

För ytterligare information, kontakta:

master@socwork.gu.se
Therése Wissö, programkoordinator: therese.wisso@socwork.gu.se

 

Foto: Jenny Meyer

AV: Jenny Meyer

Artikeln publicerades först på: socwork.gu.se

Sidansvarig: Ulrika Lundin|Sidan uppdaterades: 2016-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?